Help:User contributions/nl

From Linux Web Expert

File:PD-icon.svg Note: When you edit this page, you agree to release your contribution under the CC0. See Public Domain Help Pages for more info.
Some old revisions for this page were imported under CC BY-SA license. Only new contributions are PD.
File:PD-icon.svg

Op deze pagina's worden de aanpassingen genoemd die een bepaalde gebruiker heeft aangebracht.

Het is handig om jouw bijdragen na te kunnen kijken om je geheugen op te frissen over aan welke pagina's je hebt gewerkt, maar je kunt ook zien wie er nog meer aan heeft gewerkt (zie vervolg). Dit maakt het mogelijk om pagina's te "volgen", ook al heb je ze niet op je volglijst gezet. Je kunt zo ook de bijdragepagina's van andere gebruikers nakijken en zo zien hoe een andere gebruiker heeft bijgedragen. Ze kunnen ook gebruikt worden om vandalen, copyrightovertreders, enz. op te sporen.

Deze pagina's zijn specifiek voor een project, dus een pagina met de bijdragen voor de Engelse Wikipedia gaat niet de veranderingen tonen die dezelfde gebruiker heeft gemaakt aan de Duitse Wikipedia, Wikimedia Commons of aan een ander project.

Bekend probleem: Als een gebruiker heel veel bijdragen heeft gemaakt aan een specifieke namespace, b.v. meer dan 1 miljoen veranderingen, dan gaat het waarschijnlijk resulteren in een fout (T33197).

De bijdragepagina van een gebruiker bekijken

Je eigen bijdragepagina bekijken

  • Om je eigen bijdragepagina te zien (als je ingelogd bent), klik op "Bijdragen". Dit is óf aan de bovenkant van de pagina óf aan de linkerkant van de pagina te vinden.
  • Als je niet ingelogd bent en toch je bijdragepagina op "IP-adres" wilt bekijken, dan moet je "Special:Mycontributions" in de zoekbalk invoeren en op Zoeken klikken.

De bijdragepagina van een andere gebruiker bekijken

  • Als de andere persoon een account heeft (gebruikersnaam): open de gebruikerspagina en klik aan de linkerkant van het scherm bij "Hulpmiddelen" op "Gebruikersbijdragen". Dit werkt ook als de gebruikerspagina nog niet is aangemaakt (maak die dan maar niet aan!).
  • Als de gebruiker geen gebruikersnaam heeft (niet is ingelogd) zijn er twee methodes:

Een bijdragepagina gebruiken

Hieronder is er een voorbeeld van een bijdragepagina van een gebruiker met de standaard vormgeving, er wordt een IP-bereik weergeven:

Voorbeeld van een bijdragepagina

Bijdragen worden van recent naar ouder gerangschikt. Elke bijdrage is 1 regel met: tijd en datum, de naam van de pagina en de bijdrage opsomming, met ook andere informatie. Hier zijn enkele van de functies op deze pagina:

  1. De gebruikersnaam / IP-adres / IP-bereik wordt getoond met een link naar een pagina met de wijzigingen door die gebruiker gemaakt. Als er een gebruikersnaam is dan is er ook een link naar de gebruikerspagina (die dus niet hoeft te bestaan, dan is de link rood).
  2. Je kunt op deze pagina met de filters ook zoeken naar van alles en nog wat, bijvoorbeeld bijdragen van niet geregistreerde bewerkers.
  3. Je kunt filteren op de namespace, als je alleen in wijzigingen in bepaalde onderdelen bent geïnteresseerd. Om alleen sjablonen/template te zien dan kies je die keuze uit de lijst Naamruimten. Je kunt de namespace selectie ook omdraaien zodat de bijdragen worden getoond uit alle andere namespaces. Je kunt ook de checkbox voor de geassocieerde namespace aanvinken om onderwerppagina's en overlegpagina's te tonen in de geselecteerde namespace.
  4. Met het filter tag kun je alleen bijdragen tonen met een bepaalde tag. Zie #17 hieronder.
  5. Met deze opties kun je de bewerkingen bekijken die alleen de laatste wijziging van de pagina betreffen of de aanmaak van de pagina betreffen. Je kunt ook alleen de kleine bewerkingen tonen. Als de extensie ORES/nl is geïnstalleerd is er ook de optie om de bewerkingen die waarschijnlijk goed te verbergen, waardoor je gemakkelijker het vandalisme zou moeten vinden.
  6. Met deze opties kun je de bijdragen bekijken binnen een bepaalde periode. Zowel de begindatum als de einddatum zijn optioneel.
  7. Deze links brengen je gebruikers met de meest recente bewerkingen (newest), oudste bewerkingen (oldest) of de volgende / vorige pagina met bewerkingen (newer n / older n). De blauwe getallen geven het aantal op de pagina getoonde bewerkingen aan: 20, 50, 100, 250 of 500. Bij een hoger aantal is de pagina dus langer en zijn er vermoedelijk minder pagina's met bewerkingen. Het gekozen aantal komt dan natuurlijk op de plaats van de n te staan in de links naar de vorige / volgende pagina, bijvoorbeeld (newer 100 / older 100).
  8. De datum en tijd van de bewerking. Dit wordt een "permanente link" genoemd,het brengt je naar de revisie van de pagina op dat specifieke moment.
  9. (diff) toont een pagina met de verschillen in die pagina ten opzichte van de vorige versie. De revisie na de bewerking staat onder de wijzigingen, hierdoor kun je het resultaat van de bewerking zien. (hist) toont de geschiedenis van de pagina, je ziet dan alle bewerkingen gedaan op die pagina. Dit is handig als iemand iets heeft gewijzigd op een pagina waar je zelf ook mee bezig bent en je de bewerkingen van de ander wilt bekijken.
  10. Dit toont de grootte van de verschillen, aangegeven in bytes. Een negatieve waarde wordt in het rood weergegeven, een positieve waarde is groen (er is dan meer inhoud toegevoegd dan verwijderd), als het aantal tekens niet is veranderd dan staat er een grijze 0.
  11. m betekent dat de bewerker het zelf als een kleine wijziging van de pagina ziet. Hier kan ook het symbool N staan, dat geeft aan dat de pagina door deze bewerking is aangemaakt. Hiermee kun je dus de wijzigingen wat beter inschatten.
  12. Dit is de naam van de pagina die is bewerkt. De huidige paginanaam wordt gebruikt, als de paginanaam is gewijzigd dan kan deze naam dus anders zijn geweest.
  13. De gebruikersnaam, getoond als er op IP-bereik wordt gekeken of bijdragen van een nieuwe gebruiker. De gebruikersnaam wordt niet getoond als er van een gebruiker (gebruikersnaam of IP-adres) de bewerkingen worden getoond.
  14. Dit is de samenvatting van de bewerking. Deze samenvatting begint met een link in de vorm van een pijl en grijze tekst. Dit geeft aan dat de bewerker alleen een sectie heeft bewerkt (genoemd in de grijze tekst). Deze tekst wordt automatisch toegevoegd bij het bewerken van een sectie. Een zwarte tekst is de standaard samenvatting van de bewerking die door de bewerker is ingevuld.
  15. current geeft aan dat de bewerking de huidige revisie is. De pagina is zo als de gebruiker het voor de laatste keer heeft opgeslagen. Dit kan worden gebruikt om pagina's te bekijken (als bij jouw laatste bewerking de pagina geen current toont, is de pagina gewijzigd). Beheerder (sysops) hebben een hier een mogelijk staan om de bewerking ongedaan te maken, uitleg.
  16. Het grijs maken en het bewerkte tijdstempel geeft aan dat een beheerder de bewerking heeft verwijderd of onderdrukt, de wijziging wordt dus niet getoond op de normale pagina. Ook de gebruikersnaam en samenvatting kan worden onderdrukt in de wijziging, die zijn dan grijs en doorgestreept.
  17. Dit zijn de tags (kenmerken) die aan de bewerking zijn toegekend. Dit kan automatisch door de software zijn gedaan (bijv. AbuseFilter/nl ) maar ook door de bewerker. De standaard editor heeft geen interface voor het toevoegen van tags.

Als de pagina is aangemaakt dan wordt er ook een N getoond.

Maar de volgende informatie wordt niet getoond:

  • Bewerkingen van een pagina die later is verwijderd (tenzij de pagina later, inclusief deze revisie, is teruggezet). Als de betrokken revisie is teruggezet maar niet de vorige daarvan, dan is van de wijziging wel bekend de gebruiker, de datum/tijd, de samenvatting en de versie na de wijziging maar niet de wijziging. De beheerder kan met Special:DeletedContributions zien welke revisies niet zijn teruggezet. Een verschil toepassen is echter niet direct mogelijk.
  • Het verwijderen of terugzetten van een pagina, alleen als de gebruiker een beheerder (sysop) is. Gebruik hiervoor Special:Logs.

Gebruiker stijlen

De body van de pagina heeft body.page-Special_Contributions, dus met bijvoorbeeld de CSS

body.page-Special_Contributions ul { list-style: decimal }

kunnen we de backlinks nummeren.

URL's en links

URL met de parameter &target werkt niet op MobileFrontend.

Een URL voor de gebruikersbijdragen zie er op deze wiki als volgt uit:

https:https://www.linuxwebexpert.com/wiki/index.php?title=Special:Contributions&target=XX

of

https:https://www.linuxwebexpert.com/Special:Contributions/XX

waar XX staat voor de gebruikersnaam, IP-adres / IP-bereik of Bijdragen eventueel afgekort:

https:https://www.linuxwebexpert.com/wiki/index.php?title=Special:Contribs&target=XX

of

https:https://www.linuxwebexpert.com/Special:Contribs/XX

Wijzig de subwebsite om je eigen bijdragen aan een bepaald subwebsite te bekijken (www.wikipedia.org, meta.wikimedia.org, enz.)

Het linken naar de bijdrage-pagina van een gebruiker kan ook korter, met: Special:Contributions/XX.

Interwiki links werken gewoon, bijv. w:Special:Contributions/XX.

Je kunt ook bewerkingen van een bepaalde namespace bekijken. Elke namespace heeft een bijbehorend nummer. Om het te beperken tot een namespace kan alleen met de lange URL (in dit voorbeeld is het nummer van de namespace 4):

https:https://www.linuxwebexpert.com/wiki/index.php?title=Special:Contributions&target=XX&namespace=4

Privacy

Je bijdragen kunnen door iedereen worden bekeken, denk hier aan. Controleer het beleid m.b.t. de privacy, als dat er op je site is; voor meta.

Eerste wijziging

Als je met de gebruikersbijdragen wilt bepalen wanneer een gebruiker is begonnen met het bewerken van de wiki, denk er dan aan dat de bewerkingen in een andere wiki gemaakt kunnen zijn en dat de pagina daarna is geïmporteerd.

Ook was er tot 2004 een fout die wel opgelost is, maar waardoor de gegevens t/m 2004 als volgt afwijken:

Als een verplaatste pagina terug wordt verplaatst, dan bevat de bewerkingsgeschiedenis van de tussenliggende pagina alleen de laatste verplaatsing, met de bijbehorende gebruiker, maar met de datum en tijd van de éérste verplaatsing!

Daarom zijn de oudste gegevens in de gebruikersbijdragen verplaatsingen, zij geven waarschijnlijk geen actie van de gebruiker aan op het genoemde moment.

Voettekst

De pagina heeft een voettekst MediaWiki:Sp-contributions-footer, een MediaWiki:Sp-contributions-footer-anon voor het IP-adres en MediaWiki:Sp-contributions-footer-anon-range voor een IP-bereik.

Zoals beschreven in phab:T50956, zien geregistreerde gebruikers de inhoud van de voettekst niet als hun taal anders is, dan de originele taal van de wiki.

Aantal bewerkingen

Het gebruikersprofiel toont het aantal bewerkingen. Dit aantal is gebaseerd op het veld editcount dat per gebruiker wordt opgeslagen, het wordt met 1 verhoogd elke keer als die gebruiker een bewerking doet, het wordt niet bijgewerkt als er een bewerking ongedaan wordt gemaakt. Het aantal is dus inclusief verwijderde bewerkingen.